Corduroy broeken

Corduroy broeken

Een karakteristieke broek met een kenmerkende stof. Het ribachtige weefsel met een fluwelig gestructureerd oppervlak ontstaat door een speciaal weefproces. De duurzame broek oogt ontzettend elegant, tijdloos en kan veelzijdig worden gecombineerd. Onze populaire chino van wollen corduroy ROMA is daarvan het perfecte voorbeeld. Deze broek is extreem duurzaam dankzij de hoogwaardige afwerking en het gebruik van schapenwol. Het wollen corduroy houdt uw benen warm bij lage temperaturen en is tegelijk ademend. U zult niet gauw een broek kunnen vinden die zo onderhoudsarm en toch zo comfortabel is.

Lees meer
Die Hose wird in deutscher Konfektionsgröße versendet. Maatadvies Riem maat adviseur
Vergelijkbare maten:

Abonneert u zich op onze nieuwsbrief, dan krijgt u regelmatig informatie over onze trends, aanbiedingen en vouchers. BONUS: u ontvangt direct een korting van €10 op uw volgende bestelling!

CORDUROY BROEKEN VAN MEYER – DE KLASSIEKERS ONDER DE HERENBROEKEN

Corduroy is populair! De corduroy broek is een van de klassiekers van de herenmode en is vooral in de winter een favoriet van veel mannen. De redenen hiervoor liggen voor de hand: corduroy houdt heerlijk warm en is op koude dagen een goed alternatief voor een jeans. Het robuuste materiaal is bijzonder slijtvast en duurzaam. Tegelijkertijd oogt het corduroy ontzettend elegant en tijdloos en kan het veelzijdig worden gecombineerd. De buitengewone stof is dit seizoen weer helemaal in en heeft dankzij de nieuwe, moderne kleuren en pasvormen een coole upgrade.

WAARMEE ONDERSCHEIDT CORDUROY ZICH?

De ribachtige, fluwelige structuur van het oppervlak is kenmerkend voor dit weefsel. Het ribpatroon ontstaat door een speciaal weefproces. We kunnen onderscheid maken tussen de verschillende soorten corduroy op basis van het aantal ribbels.

• Kabelcorduroy: tot 10 ribbels per 10 centimeter
• Breed geribd corduroy: 10 tot 25 ribbels per 10 centimeter
• Genua corduroy of manchester corduroy: 25 tot 40 ribbels per 10 centimeter
• Babycord of fijn corduroy: 40 tot 50 ribbels per 10 centimeter

Hoe minder ribbels het corduroy heeft, des te robuuster en steviger is het materiaal. Hoe meer ribbels de stof heeft, des te fijner en elastischer is het. Onze broeken worden hoofdzakelijk gemaakt van genua corduroy en fijn corduroy en bieden zo de optimale combinatie van stevigheid en draagcomfort. Onze populaire chino van wollen corduroy ROMA is daarvan het perfecte voorbeeld. Deze broek is extreem duurzaam dankzij de hoogwaardige afwerking en het gebruik van schapenwol. Het wollen corduroy houdt uw benen warm bij lage temperaturen en is tegelijk ademend. De broek is bovendien vormvast en vrijwel kreukvrij – u zult niet gauw een broek kunnen vinden die zo onderhoudsvriendelijk en toch zo comfortabel is.

CORDUROY – VROEGER WERKKLEDING, TEGENWOORDIG EEN MODEKLASSIEKER

Corduroy is een stof die al in alle lagen van de samenleving werd gedragen. In de 18e eeuw werd het hoogwaardige ribfluweel als ontzettend kostbaar gezien en werd het meestal alleen gedragen door de vermogende adel en koningen – daarom werd het ook wel 'Cord du roi' genoemd, de ribstof van koningen. Vandaag de dag noemen we het daarom nog steeds corduroy. Aan het eind van de 18e eeuw werden er in de Britse stad Manchester weefgetouwen ontwikkeld die op een voordelige manier grote hoeveelheden corduroy konden produceren. Daarom werd corduroy tijdens de industrialisering vooral door de arbeidersklasse gedragen. Wat later brak corduroy ook in andere landen door en werd het de klederdracht van dakdekkers en timmerlui. Deze flair van de arbeidersklasse zorgde ervoor dat kunstenaars en intellectuelen in de jaren zestig en zeventig de zogenaamde manchester broeken gingen dragen – het was een duidelijk statement tegen de maatschappelijke elite. De jaren hierna werd corduroy soms wat meer en soms wat minder gedragen. Maar de stof verdween nooit helemaal. Tegenwoordig maakt corduroy weer een comeback Moderne modellen – smal toelopend of, zoals momenteel zeer modieus is, losjes en sportief – en frisse trendkleuren zorgen voor een nieuwe interpretatie van de stof. Kies voor een goede broek van corduroy! U zult er lang plezier aan beleven.

Kies het juiste land, zodat we u passende artikelen kunnen aanbieden en probleemloos bij u kunnen bezorgen.